A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Undefined property: stdClass::$ust_aciklama
Filename: post_detay/content.php
Line Number: 145
Backtrace:
File: /home/istanbultup34/public_html/application/views/post_detay/content.php
Line: 145
Function: _error_handler
File: /home/istanbultup34/public_html/application/views/post_detay/index.php
Line: 24
Function: view
File: /home/istanbultup34/public_html/application/controllers/Posts.php
Line: 193
Function: view
File: /home/istanbultup34/public_html/application/helpers/tools_helper.php
Line: 1579
Function: {closure}
File: /home/istanbultup34/public_html/application/controllers/Posts.php
Line: 125
Function: file_cache
File: /home/istanbultup34/public_html/index.php
Line: 289
Function: require_once
Rahime çizik neden atılır?
Rahim çiziği nasıl atılır?, Rahim çizme yöntemi ile rahim duvarında yani endometriumda yeni endometrial doku gelişimi sağlanarak embriyo tutunma şansının arttırılması hedeflenmektedir. Bu yöntemin nihai hedefi rahim iç ortamının embriyo tutunması için daha koşullara ulaşmasını sağlamaktır.
Rahim çiziği nasıl atılır?
Rahim çiziği nasıl atılır?,
Rahim çizme yöntemi ile rahim duvarında yani endometriumda yeni endometrial doku gelişimi sağlanarak embriyo tutunma şansının arttırılması hedeflenmektedir. Bu yöntemin nihai hedefi rahim iç ortamının embriyo tutunması için daha koşullara ulaşmasını sağlamaktır. Rahime çizik atıldıktan sonra ilişkiye girilir mi?
Rahime çizik atıldıktan sonra ilişkiye girilir mi?,
Rahime çizik atma, embriyo transferinden önce yapılan bir işlemdir. Histeroskopi adı verilen yöntemle, rahim iç yüzeyine ufak çizikler atılarak sağlıklı doku oluşumu teşvik edilir. Bunun yanında ince pipel denilen aletlerle endometrial biyopsi şeklinde de yapılabilir. Rahime çizik atıldıktan sonra kanama olur mu?
Rahime çizik atıldıktan sonra kanama olur mu?,
Laparoskopi sonrası yolculuk ameliyattan 1 gün sonra yapılabilmektedir. Laparoskopi sonrası cinsel ilişkiye 7-10 gün boyunca girilmemelidir. Laparoskopi sonrası genellikle ameliyattan 1 gün sonra hastalar taburcu edilmektedir ve hastalar çok hızlı bir şekilde normal yaşantılarına dönmektedirler. Rahimdeki üç çizgi nedir?
Rahimdeki üç çizgi nedir?,
Yaklaşık 1 dakikada çizik atma işlemi sonlanmaktadır ve işlem sonrası çok hafif bir kanama, lekelenme olmaktadır. Rahim neden çizilir?
Rahim neden çizilir?,
Başarılı embriyo tutunması ve pozitif gebelik sonucu için iyi kalite embriyo dışında, embriyo ile senkronize gelişmiş alıcı bir endometrium gereklidir. Gebelik için embriyo transferi öncesinde minimum endometrium kalınlığının 7-7,5 mm olmasını ve daha da önemlisi patterninin 3 çizgi şeklinde görülmesini beklemekteyiz. Histeroskopi sonrası nelere dikkat edilmeli?
Histeroskopi sonrası nelere dikkat edilmeli?,
Rahim duvarı çizilmesi yani endometrial scratching (endometrıum=rahim iç duvar zarı) genellikle daha önceki tüp bebek tedavilerinde rahim duvarı yeterince kalınlaşmayan hastalara ve tüp bebek deneme başarısızlığı olan hastalara uygulanır. Rahimi alınan kadın cinsel ilişkiye girebilir mi?
Rahimi alınan kadın cinsel ilişkiye girebilir mi?,
Vajinal Kanama: Histeroskopi sonrasında hafif vajinal kanama veya lekelenme görülebilir. Ancak aşırı kanama veya anormal akıntı durumunda doktorunuza başvurmalısınız. Cinsel Aktivite: Doktorunuzun önerdiği süre boyunca cinsel aktiviteden kaçının. Rahim ve vajina bölgesinin iyileşmesine zaman tanımak önemlidir. Histeroskopi kaç dakika sürer?
Histeroskopi kaç dakika sürer?,
Rahim alınması cinselliği etkiler mi diye düşünüyorsanız, içiniz rahat olabilir. Her ne kadar endişe yaratan bir durum olsada, rahim alınması sonrası cinsellik olumsuz etkilenmez. Rahmin alınmasına neden olan hastalıklar, aslında cinsel ilişkiyi ağrılı hale getirebilmektedir. Histeroskopi tüp bebek şansını artırır mı?
Histeroskopi tüp bebek şansını artırır mı?,
Histeroskopi ne kadar sürer? Tanısal histereskopi işlemi birkaç dakika, operatif histereskopi de yapılan işleme bağlı değişmekle beraber 5 ile 20 dakika arasında sürmektedir. Histeroskopide dikiş var mı?
Histeroskopide dikiş var mı?,
Tüp bebek tedavisinde de önemli bir yere sahip olan histeroskopi uygulaması, özellikle embriyonun rahim içine tutunmasına engel olan durumların tanı ve tedavisinde de kullanılan ve gebeliğin başarı oranını artıran önemli bir yöntemdir.